Министър Асен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина

...
Министър Асен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.
 
Завършва медицина
Коментари Харесай

Министър Меджидиев определи ресорите на зам.-министрите на здравеопазването

Министър Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в дефинира ресорите на заместник-министрите на опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на министерството. Заместник-министър доктор Динко Странски ще дава отговор за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: „ Лечебни действия “, „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “, както и дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “.

Д-р Странски ще управлява работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, на Националния център по заразни и паразитни заболявания, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна отбрана и на Националната експертна лекарска комисия. Той ще дава отговор и за центровете за незабавна здравна помощ, както и за признание на професионални квалификации по контролирани медицински специалности и специалности в системата на опазването на здравето.

Заместник-министър Катя Ивкова ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в областите на активност на дирекциите „ Международни планове и стратегии “, „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Електронно опазване на здравето “ и „ Защита на правата на пациентите “.

Тя ще реализира надзор върху активността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ. Тя ще дава отговор и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести. 

Заместник-министър доктор Александър Златанов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции на министерството: „ Бюджет и финанси “, „ Лекарствена политика “, както и отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “.

Д-р Златанов ще реализира надзор върху Националния център по публично здраве и разбори, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху активността на районните здравни инспекции и държавните психиатрични лечебни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР